Nieuwe klant Login
Producten
onze vermelding op www.keurmerk.info

Wat te doen tegen ratten?

Ratten kunnen zichzelf door zeer kleine gaten en kieren wurmen. Wat te doen tegen ratten? Ter preventie van ratten is het daarom van belang deze gaten en kieren te dichten. Wanneer u reeds een rat in huis heeft, is het van belang om behalve preventieve maatregelen te treffen, ook één of meerdere rattenvallen te plaatsen. 

Ratten buiten houden

Het belangrijkste om ratten te bestrijden is ratten buiten houden. U zult dus moeten achterhalen waar de rat naar binnenkomt. Vaak komen ratten binnen door de stootvoegen of door andere kleine gaatjes. Deze zijn eenvoudig te dichten. Stootvoegen dienen ter ventilatie en deze zult u dan met speciale stootvoegroosters dicht moeten maken zoals de bijenbekjes of spouwsafe. Een bijkomend voordeel is dat er nu geen ratten meer in huis kunnen komen, maar ook geen muizen, bijen, wespen, en ander ongedierte. Kleinere gaten kunt u dichtmaken met mouseshield, netnox, of xcluder. Wanneer u al ratten in huis heeft kunt u deze bestrijden middels een rattenval of rattengif.

Rattenplaag bestrijden

Wanneer u last heeft van een echte rattenplaag en u zelf niet meer weet hoe ze binnenkomen en hoe u dit kunt oplossen, dan wordt het tijd voor een professionele rattenbestrijder. Onze partner is 24 uur per dag bereikbaar via 085-029 85 10.
 
Bezig met laden...

Ratten preventie

Producten om ratten te voorkomen vindt u bij InsectDirect.nl. Bestel ze gemakkelijk in onze webshop!